2012. március 2., péntek

Az első belső

 berendezés. A hálószoba berendezése egyszerűen ment. Egy fenyő franciaágy, amit szétszerelve is könnyedén lehet szállítani még úgy is, hogy  macskaveszély van a kocsiban. Egy fenyő komód. És a bőröndök amiben a ruhákat cipeljük oda vissza. Nappali. Egy összecsukható  étkezőasztal amit  a városi lakásunkból csempésztünk le. 3 szék, amit anyósom és sógornőm a padlásukról vadásztak össze és újítottak fel nekünk, nagyon nagyon köszönjük! Aztán egy fotel. Vitathatatlan hogy a párom kedvence, úgy varázsoltuk be a házba az egyik névnapjára titokban, ami nem volt egyszerű ugyanis nem egy könnyű darab, de simán megérte. Na és a konyha. A konyha felszerelése ideiglenesen nem egy egyszerű művelet. Hangsúlyozom, ideiglenesen. Vagyis ne vegyünk be drága  cuccokat, bútort, meg gépeket mert majd úgyis ideköltözünk, minek duplázni. Na jó de hűtő mégiscsak kellett. Találtunk itt egyet elfekvőben amit vegyvédelmiben kitakarítottam és beüzemeltük. Aztán azt hiszem valahonnan kaptunk egy nagyobbat. Azt is kitakarítottam és voilá. Máris van hűtőnk. Gondolom annyi áramot evett mint 3 fagyasztólása és két mosógép együtt, de úgyis csak hétvégén használjuk.
Akkor hajrá, valahol mosogatni kell. Első lépés természetesen a stokin a műanyaglavór. Vízforralás aztán hajrá.Öööö na de honnan is lesz meleg víz amíg nincs fent a bojler? :-) Már sokszor emlegettem a barátok hathatós segítségét, Jolán barátnőnk megsegített minket egy kemping gázfőzővel amit ráhelyeztünk egy  egy-lábon álló forgó állványra és  a kölcsön palackkal összekötöttük (Ezennel jelentem barátnőmnek hogy a palack feltöltve más csakis arra vár hogy visszavigyük hozzátok, szóval kitartás:-) ) Van tűzhely. Itt már nem állunk meg:-) Közben megjött a bojler is, van meleg víz, itt az ideje egy "rendes" mosogatónak. Ismét egy baráti pár sietett a segítségünkre egy nem használt mosogatótálcával. Na de én sem voltam rest és azt a régi asztalt, ami eléggé rozoga volt és a Kőműves létrának használva vakolt rajta, befogtam. Megfelelő méretű lyuk a tetejébe, beilleszteni a mosogatótálcát szigetelni és kész is:-)
A konyhapult a megfelelő viaszos vászonnal leterített mindenféle asztalokból állt. A legkisebbet használtuk étkezőasztalnak, amit jó időben kicipeltünk a kertbe. Valamilyen oknál fogva azt az egy pohár méretű lyukat a tetején mindig megtaláltuk és persze mindig el is dőlt minden amit odahelyeztünk. De sebaj. a konyha-nappali-háló full felszerelt. A tárolóegységek a jól ismert fém fehér színű polc amit később kiegészítettünk az ikeából beszerzett fa tároló polcokkal. 
A fürdőben a szaniterek bent vannak, az ominózus kád amúgy is ott állt már hónapok óta, csak a sajnálatosan aranyszínre fújt oroszlánlábak hatását kellett kicsit tompítani. Igazából kész is vagyunk. Igazi víkendház.

3 megjegyzés:

  1. Jelentem visszakerült a gáz gáz, megérdemelt szabadságát tölti a padláson. Gondoltam eldaom, de aztán eszembe jutottak a barátok, akiknek bármikor szükségük lehet még rá. És akkor jövök én a képbe :)
    ui: elmagyarázná valaki, hogy hogy kell azt beállíani, hogy ne legyek "unknown"???? Nem vagyok extovertált, de zavar...

    VálaszTörlés
  2. Drága Jolán! Őszintén fogalmam sincs. De kiderítjük :-)Amúgy nagyon helyes hogy félreteszel a barátoknak :-D

    VálaszTörlés
  3. Megjegyzés (számomra-még unknown) Jolánnak :). A megjegyzés ablak alatt, mielőtt közzétennéd van egy legördíthető "Profil kijelölése" menü. Onnan kell kiválasztanod valamit a megadottak közül. Nem vagyok guru, számomra igedenek azok a "valamik" a google fiókot kivéve. (vagyis gmail cím szükséges, hogy megjelenjen a neved, hacsak nem vagy registrálva a menüpontok valamelyikén...).

    VálaszTörlés