2013. december 11., szerda

Tyúkkórház

Be kell vallanom töredelmesen valamit. Halogattam az új bejegyzést hogy ne kelljen írásban is szembenéznem az igazsággal, de tudom mit kell tennem. Bevallom. Rozi igazából kakas. Igen. Benéztem. De tényleg. Tehát visszatértem a Rozzant elnevezésre, főként azért mert ugyan aktív és jön megy eszik, de néha néha még mindig megszédül. 
Viszont most tényleg tényleg, tényleg van egy nőivarú állat is a mobil tyúkólban. Egyértelmű mert tojást tojik :-). Róla nem is meséltem még mert magam sem akartam elhinni ami történt vele, de mivel újra itthon van, hajlok arra hogy Luckynak nevezzem. És mindezt miért? 
Mert még nyár elején felfedeztünk a századunkban egy katonaszökevényt. Nem lehetett megállítani. Minden este az utcán találtunk rá, szárnyrövidítés után is. Minden este körbekerítés és falhoz szorítás technikájával csaptunk le rá, és helyeztük vissza a csapatába. Egyszer csak már esténként nem találtuk az utcán, megnyugodtunk, mégiscsak megértette milyen jó is itt neki, minek menne akárhová. Nem pont így történ. A kis rafinált másik irányba szökött. A kukorica földek felé. Itt meg nem vettük észre egy ideig hogy ugyan a kerítés közelében van, de kívül, a növekvő kukorica rejtekében. Aztán miután beazonosítottuk, elkezdődött a hajsza. Tyúk:férjem = 100:0. A tyúk kint maradt. Esélyünk sem volt. Néha néha, a nyár és ősz folyamán lehetett hallani a hangját, találtunk egy kér tojást, aztán eltűnt. Körülbelül egy hete, ismét megláttuk, és hogy hogy nem, a szürkületi kergetőzés sikeres volt. Érdekes taktikát dolgozott ki a kis okos. Nem menekült hanem elrejtőzött, a szárnyait széttárva tulajdonképpen lefeküdt, lelapult a bokrok alá (nekem ez egy tyúkfélétől eddig ismeretlen viselkedés volt). De visszaszereztük :-) Ez az ő számára nem egy szabadulós sikertörténet, mert visszakerült mégiscsak, de nekünk teljes ledöbbenés. 
Szóval jelenleg Lucky (nevezzük immár így) a mobil tyúkólban lakik, és a kertben kapirgál Rozzant kakassal együtt és szorgalmasan tojik. Egyenlőre nem vettük észre hogy ismét elkívánkozna. Na de ki tudja? :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése