2013. február 21., csütörtök

Újszoba


 Körülbelül 8 olyan bejegyzés vázlatom van amit tervezek befejezni. De tényleg. Eredetileg egy tavaly téli emlékezetes disznóvágást is szerettem volna megénekelni, de aztán jobb ötletem támadt, majd az idei disznóvágással együtt. Máris levonhatom majd a tanulságokat :-). (Jelentem az idei holnapután lesz.) Ma este elővettem a vázlataimat, és végül a felújítás egy másik emlékezetes momentumát vettem elő. 
Az új szoba. Pontosabban az új hálószoba. Ezzel kapcsolatban már volt egy két elejtette megjegyzésem, ugyanis a fűtéskorszerűsítéssel együtt racionalizálni próbáltuk a ház helyiségeinek kihasználását. Ezért úgy döntöttünk, hogy a fürdőszoba melletti garázs szerű helységet a ház aktív részévé tesszük. Ehhez falat kellett emelni és falat kellett bontani, ugyanis a garázs a kert felé nyitott volt, a fürdőszoba, illetve a ház többi része felé viszont zárt. Megoldjuk. Simán. Méregetés. Ja nem megy a méregetés, mert a garázst raktárnak használjuk. Akkor mi is legyen, mi is legyen, pakoljuk ki először is. Helyes. 
Ööööö na de hova? Oké megvan az új hely. Pakolás. Kicsi lesz a szoba. Nem lesz kicsi a szoba. Dehogynem tök szűk. Mérd meg újra. Rajzoljuk fel. Ugye hogy elég lesz. Na de sötét lesz. Kevés ha egy ablakot teszünk be. Jó akkor legyen teraszajtó inkább az ablak helyett. Megvéve. Fal felhúzás indul. Sötét lesz a szoba egy ajtóval ajaj. Jól van, legyen az az ablak is. Na de a ház stílusának megfelelő ablakot 3 éve nem tartják raktáron. Van egy, éljen, csak 230 km-re. Megvéve. Falak, nyílászárók fent és bent, miközben a ház felől a fal nyitva. (ekkor költöztek be a macskák a fürdőszobába). Jöhet a betonaljzat. Meg a vakolás. Aztán várunk. Megjöttek a tetőfedők. Aztán várunk. Na végre megvan a plafon is. Kicsi lesz a szoba. Nem lesz kicsi mérjük csak le. Majd a fehér szín hidd el, hogy tágítja. Meg a sok nyílászáró :-). És akkor mi lenne,  ha fehér lenne a hajópadló? Macskát nem szabad beengedni. Persze hogy nem. :-).
És végül elkészült. Ugyan még a dekoráció és egy két polc hiányzik, de belakható. Fehér szoba, a falba épített téglakemence melegít. Fehér a hajópadló, fehér zománcfesték és két réteg lakk után. És nem kicsi. Tényleg nem. 


3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett.Beillesztek egy linket egy másik tanyáról,érdekesség képen.
    http://kispitye.hu/personal/274/index.php

    VálaszTörlés
  2. Ma jöttem rá, hogy NAGYON régen olvastam utoljára kedves Mucim a tanyátokról...de nagyon régen. Úgyhogy jól be is pótoltam. És élvezkedtem. :) És persze követelőzöm is rögtön - naná, nem is én lennék, ha nem tenném :) Mikor jön a következő bejegyzés???!!!

    VálaszTörlés
  3. Ja, most vettem észre a dátumot. Ez nem áprilisi tréfa! :)))

    VálaszTörlés