2012. június 4., hétfő

Még mindig bodza.


Igen. Még mindig. Ugyanis két újabb dologhoz kapcsolódott számomra a bodza. Az egyik a bodzapezsgő. Mi is, mint gondolom sokan, River Cottage rajongók vagyunk. Ott hallottuk mi is, mint gondolom sokan, a bodzapezsgő receptjét. És úgy döntöttünk kipróbáljuk. De tényleg. Ehhez megvoltak az üvegeink. És egypár neten talált tapasztalatleírás. A szétdurranó üvegekről. Rémisztő :-) Szóval ez ellen úgy védekezünk (jobbat nem tudunk), hogy nem töltjük tele az üvegeket. És miután ledugóztuk (illetve lecsatoltuk-csatos üvegek révén) az üvegeket, 10 nap várakozás. Aztán reményeink szerint bodzapezsgő. A receptet sok helyen meg lehet találni a neten, én itt nem írom le, max ha sikerült :-D. Igazából bodzaszörp kicsit hígabban és élesztővel.
A másik kedvenc receptem az, amit egy full stresszes nap után gondoltam ki magamnak levezetésképpen. Miután hazaértünk, annyi erőm azért volt hogy felhúzzam a gumicsizmát és hátul meglessem hogy alakul a zöldségeskert kezdemény (erről majd egy következő bejegyzésben). Na még még arra is hogy csináljak egy pálinkás koktélt. Bodzával. Illetve bodzaszörppel. Az ott az a jobb kezemben. Erre biztos van ezer recept, nekem úgy ízlett a legjobban, hogy összetört jégkockára kb 2cl körtepálinkát, aztán 4 cl bodzaszörpöt töltök, és egy fél citrom levét. Én a kifacsart citrommaradványt is beledobtam és jöhet a szóda, vagy a buborékos ásványvíz. És természetesen szívószál. Érzem hogy kell itthonra olyan kis napernyő. Na várjunk csak, az nem igazán tanyasi. Mi is lehetne helyette... hmmm. Legyen mondjuk vasvilla formájú koktélos-kanál.:-D

1 megjegyzés:

  1. Megjegyzés: Végre eljutottam odáig, hogy up-to-date vagyok a blog-odban. +1 megjegyzés: mikor kóstolhatjuk meg mi is a bodzapezsgőt??!!!

    VálaszTörlés